top of page

Reglementări generale

Acest regulament reprezintă o ofertă publică și este considerat drept contract electronic.

Despre companie

”National Records Agency” SRL, denumită în continuare Agenția de recorduri naționale sau Agenția, este o companie privată creată pe teritoriul Republicii Moldova, al cărei scop este identificarea și confirmarea a realizărilor absolute în diverse domenii.

National Records Agency SRL acceptă cererile de înregistrare a realizărilor (denumite în continuare „recorduri”), le prelucrează și stabilește reguli individuale de stabilire a recordului pentru fiecare solicitant. Toate recordurile vor fi confirmate printr-un certificat oficial și vor fi colectate în așa-numitul registru al recordurilor, care va fi păstrat în domeniul public pe site-ul www.records.md.

 

1. Condiții generale

 

1.1 Cine poate solicita înregistrarea recordului

Oricine poate solicita înregistrarea unui record, fie că este vorba despre o persoană fizică sau juridică. Dacă solicitantul este o persoană cu vârsta sub 16 ani, Agenția de recorduri va solicita suplimentar o scrisoare oficială de la părinți sau tutori pentru permisiunea de a prelucra datele personale ale solicitantului.

 

1.2 Condiții de aplicare

Pentru a aplica pentru înregistrarea unui record, trebuie să furnizați datele dvs. personale, precum și să descrieți în detaliu recordul pe care doriți să-l stabiliți și rezultatul pe care doriți să îl obțineți.

Toate cererile trimise agenției se prelucrează termen de 5 zile lucrătoare.

În acest timp, echipa agenției decide asupra posibilității de a înregistra recordul propus. Dacă recordul respectă toate regulile (pentru mai multe detalii în secțiunea Cum se stabilește un record) și poate fi stabilit, solicitantul primește o notificare către e-mailul specificat că cererea sa a fost acceptată și așteaptă achitarea. În cazul în care recordul nu îndeplinește criteriile, cererea va fi respinsă și solicitantul va primi o scrisoare la adresa de e-mail specificată cu motivul respingerii și posibilitatea de a aplica din nou.

 

1.3 Servicii și plăți

Serviciul de înregistrare a recordului este contra plată. Mai multe detalii veți găsi în secțiunea Prețuri și servicii. Solicitantul poate achita serviciul de înregistrare a recordului numai după confirmarea cererii. Dacă cererea este respinsă, solicitantului nu i se va percepe o taxă suplimentară. Dacă cererea este acceptată, solicitantul trebuie să urmeze linkul spre achitare.

Agenția de recorduri acceptă doar plăți fără numerar, prin intermediul plăților electronice paynet (pentru persoane fizice), sau transfer bancar (pentru persoane juridice).

Fiecare deținător al recordului va fi confirmat printr-un certificat oficial al deținătorului recordului, care va fi acordat după dovada stabilirii recordului.

1.4 Rambursări

Taxa pentru înregistrarea recordului nu este rambursabilă în următoarele cazuri:

  • Dacă solicitantul care a achitat pentru înregistrarea recordului nu poate obține rezultatul specificat în cerere, și încercarea sa de a stabili recordul va fi descalificată, sau expirată.

  • În cazul în care solicitantul nu a furnizat suficiente dovezi ale stabilirii recordului. (Lista documentelor necesare pentru confirmarea recordului va fi scrisă în Ghidul personal, dacă acestea nu sunt furnizate, titularul recordului va putea completa dovezile necesare, însă dacă dovezile necesare nu sunt disponibile, încercarea de a stabili recordul va fi descalificată).

  • În cazul în care solicitantul trimite dovezi mai târziu de 30 de zile de la data specificată în cerere, cererea va fi considerată expirată.

  • Dacă Agenția respinge înregistrarea recordului din cauza încălcării regulilor de stabilire a acestuia.

 

2. Atribuții și responsabilități

 

2.1 Agenția de recorduri naționale se obligă:

  • Să proceseze aplicațiile pentru înregistrarea recordului în timpul specificat.

  • Să pregătească și să expedieze Ghidul personal în timpul specificat.

  • Să examineze dovezile primite în timpul specificat.

  • Să expedieze fiecărui titular de record certificatul oficial în timpul specificat.

  • Să pregătească o pagină recordului în registrul recordurilor naționale.

  • Să acorde arbitrul agenției pentru înregistrarea recordului la data și ora convenită.

În cazul în care condițiile pentru examinarea documentației sunt schimbate, Agenția se angajează să actualizeze aceste informații pe site-ul www.records.md

 

2.2 Solicitantul se obligă:

  • Să furnizeze datele corecte în formularul de înregistrare a recordului.

  • Să respecte cu strictețe regulile pentru stabilirea unui record prescris în Ghidul personal.

  • Să furnizeze la timp toate dovezile necesare conform listei din Ghidul personal.

  • Să nu utilizeze ajutoare interzise pentru a stabili recordul.

  • Să nu falsifice documentele și dosarele de probe pentru a confirma recordul.

  • Să nu pună în pericol viața personală și a celor din jur pentru a stabili un record.

 

Pentru a evita situații excepționale, agenția poate respinge aplicațiile potențial periculoase. Mai multe detalii în secțiunea Cum se măsoară recordurile. Agenția de recorduri nu este responsabilă pentru daunele sau vătămările suferite în timpul unei încercări de a stabili recordul.

 

3. CONTACTE

 

Adresa: Chișinău, str-la Aerodromului 4, et 3.

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați scriind la e-mail national@records.md sau pe pagina noastră 

https://www.facebook.com/records.md.

bottom of page