top of page

Cea mai mare distanță la proba aruncarea greutății indoor între femei


Deținătorul recordului:

Dimitriana Surdu

Record:

Distanța: 18 metri 83 cm

În 2017, la competițiile de la Tiraspol, Dmitriana și-a stabilit recordul personal și național la această disciplină - 18,83 metri.

Dimitriana Surdu este un sportivă din Moldova, specialist în aruncarea greutății. Este membră a echipei naționale de atletism a Moldovei din 2014, medaliată cu argint la Jocurile Europene de la Baku, câștigătoare și medaliată la multe competiții internaționale, participantă la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

În 2018, a devenit medaliată cu argint la campionatele balcanice de iarnă și vară de la Istanbul și, respectiv, la Stara Zagora, a participat la campionatele mondiale de iarnă de la Birmingham și la campionatele europene de la Berlin. A câștigat o medalie de bronz la Cupa Europeană de Aruncare a greutății de la Leiria.

La Campionatele Balcanice Indoor din Istanbul din 2019, a câștigat din nou argintul, în timp ce la o competiție similară pe un stadion deschis din Pravets a câștigat aurul. În plus, a devenit a noua la Campionatele Europene de sală din Glasgow, a cincea la Universiada din Napoli, a douăsprezecea la Campionatele Mondiale de la Doha și a câștigat o medalie de argint la Cupa Europeană de la Shamorin.

Afișând rezultate peste standardul olimpic, ea s-a calificat cu succes la Jocurile Olimpice din Tokyo de la 2020.


Sursă
Comments


bottom of page