top of page

Cele mai multe țări vizitate cu bicicleta


FOTO: www.facebook.com/stefangincu

Deținătorul recordului:

Ștefan Gâncu

Record:

30 de țări

Ștefan Gincu, este un tânăr de 27 de ani, care în august 2020 de Ziua Independenței Moldovei, a hotărât să facă o tură cu bicicleta prin România. A luat cu el doar un rucsac cu haine și 150 de euro. Ștefan petrecea opt ore pe drum în fiecare zi iar ​​noaptea dormea în cort.

Inițial, a fost planificat un tur de 10 zile, dar i-a plăcut atât de mult să călătoria cu bicicleta, încât a decis să viziteze Grecia, apoi Italia și apoi a străbătut aproape întreaga Europă.

Pe drum, Ștefan a întâlnit mulți oameni prietenoși printre localnici, dar și compatrioții din diaspora l-au ajutat foarte mult. În diferite țări, oamenii nu doar că i-au oferit adăpost pentru noapte dar și l-au ajutat moral și material, astfel încât să poată ajunge în siguranță la următorul punct de pe traseu.

Cea mai puternică impresie asupra lui Ștefan a avut-o Olanda, unde a putut călători întreaga țară exclusiv pe piste de biciclete.

După ce a parcurs mai mult de 23.000 de km și s-a întors în Moldova, Ștefan intenționează să se odihnească, dar visează deja la următoarea sa călătorie. În viitorul apropiat, intenționează să facă o călătorie cu bicicleta și mai lungă și să cucerească Asia.







bottom of page