top of page

Cele mai ciudate recorduri legate de mâncare


PHOTO bу Anton Perkin

Cartea Recordurilor Guinness conține peste opt mii de recorduri legate de mâncare și băuturi, dar în ceea ce privește cele mai ciudate recorduri, nimeni nu se poate compara cu André Ortolf din Hamburg, Germania. Începând cu anul 2013, André a stabilit peste 20 de recorduri.

La întrebare cu ce scop stabilește astfel de recorduri, a răspuns că fiecare record este o nouă provocare care începe cu ideea: „Ce dacă...”. André este interesat să-și propună noi challenge-uri în discipline neobișnuite, cum ar fi: alergarea la distanța de 100 de metri în klomps, plasarea rapidă a pieselor de șah sau cel mai mare număr de castraveți tăiați într-un minut.

Stabilirea recordurilor a devenit nu doar un hobby pentru André, el își dedică cea mai mare parte a timpului acestei ocupații, deoarece se antrenează aproape în fiecare zi pregătindu-se pentru noul record. Rudele și prietenii îl susțin în toate provocările și uneori chiar participă la procesul de stabilire a recordului.

Iată doar câteva dintre recorduri stabilite de André:


Cea mai mare cantitate de muștar consumată în 30 de secunde.


Cea mai mare cantitate de gem consumată în 30 de secunde, fără ajutorul mâinilor și cu ochii legați.


Cea mai mare cantitate de hrană pentru bebeluși consumată într-un minut.


Cea mai mare cantitate de jeleu consumată cu bețișoare chinezești într-un minut.


Stabilirea unui record legat de mâncare sau băuturi este foarte ușor pentru oricine.

Gândește-te la bucatele tale preferate. Cu siguranță ești întotdeauna primul care își mănâncă porția. Acum încearcă să mănânci la viteză și fixează timpul.

Câteva antrenamente și tu ești deținătorul recordului național.


Folosește-ți imaginația, stabilește recorduri noi și scrie-ți numele în istoria recordurilor din Moldova.



bottom of page