top of page

Cel mai mare număr de participanți la o cursă online prin aplicație mobilă concomitent.


Deținătorul recordului:

Cursa Wings for Life

Record:

152 de participanți

Data:

9 mai 2021

Wings for Life este o cursă caritabilă care are loc anual în a doua duminică a lunii mai. Cursa începe simultan în întreaga lume, indiferent de fusul orar, iar scopul cursei este de a alerga cât mai mulți kilometri înainte de a fi depășit de „Catcher Car”, o mașină virtuală care începe să ”prindă” participanții după 30 de minute de la începutul cursei mărind viteza cu fiecare km, și astfel „ajungând din urmă” participanții cursei. Câștigătorul devine acel participant care este ultimul depășit de mașina virtuală.

Moldova participă în clasificarea oficială a cursei din 2017, iar în 2021, la startul cursei online cu aplicația mobilă Wings for life, a ieșit un număr record de participanți. 152 de persoane din diferite părți ale Moldovei, concomitent, au început cursa virtuală, alergând de la 1 la 50 km. Acest rezultat a devenit recordul pentru Moldova în cursele online prin intermediul aplicației mobile.

Primul loc printre bărbați l-a ocupat antrenorul și alergătorul profesionist Vitalii Gheorghiță, care a reușit să alerge 50,87 km înainte de a fi depășit de mașina virtuală. În rândul femeilor, primul loc a luat de Zinaida Sacara, câștigătoarea Maratonului Internațional Chișinău 2019, ea a reușit să depășească distanța de 32,57 km.





bottom of page