top of page

Cel mai friguros ultramaraton la distanța de 50 km


Deținătorul recordului:

Dmitri Voloshin

Record:

-60 ℃

Data:

14 Ianuarie 2019 года

Dmitri Voloshin - este directorul companiei Simpals, și sportiv amator, participant la zeci cele mai mari maratoane și ultramaratoane din lume, inclusiv faimosul Comrades din Africa de Sud (90 km) și cea mai dificilă cursă, Marathon de Sables, în deșertul Sahara (250 km).

În ianuarie 2019, Dmitrii cu o echipă de susținere a mers la polul rece din Oymyakon, Republica Sakha (Yakutia), pentru a alerga cel mai rece ultramaraton din lume. Pe lângă stabilirea unui record mondial, cursa a avut și un scop caritabil, așa că Dmitr a reușit să strângă fonduri pentru tratamentul și reabilitarea unei fetițe bolnave din Chișinău.

După câteva zile petrecute în Tomtor, Dmitri și echipa sa totuși au reușit să prindă frontul rece, și în dimineața zilei de 14 ianuarie, la o temperatură de -59 ℃, a dat startul cursei. Distanța de 50 km a fost parcursă în 6 ore și 15 secunde, iar cea mai scăzută temperatură înregistrată în timpul cursei a fost de -60 ℃.

Astfel, Dmitri Voloshin a devenit nu numai primul din Moldova, ci și primul din lume care a parcurs un ultramaraton la o temperatură atât de scăzută.

Aceast record este de asemenea înregistrat de agenția internațională InterRekord® și Registrul de recorduri al Rusiei®, iar în data de 4 mai Agenția de recorduri naționale a Moldovei i-a înmânat lui Dmitri certificatul deținătorului recordului național al Republicii Moldova.

Comentarios


bottom of page