top of page

Cea mai tânără sportivă care a parcurs distanța de 100 km.



Deținătorul recordului:

Elizaveta Liutova


Record:

Vârsta 8 ani


Când vine vorba de performanțe atletice, vârsta este doar un număr. Acest lucru a fost demonstrat de Elizaveta Liutova, în vârstă de 8 ani, alergând pe o distanță de 113 km în trei zile la cursa Rubicon 2023 în perioada 3-5 februarie.

Liza a arătat că vârsta nu este un obstacol în calea obținerii unor rezultate mari în sport. Mai mult, acesta este al patrulea record național stabilit de tânără sportivă.



Pe parcursul distanței, Liza a fost însoțită de tatăl și totodată antrenorul său Alexei Liutov, care nu doar o susține pe parcursul tuturor competițiilor, dar și o inspiră spre noi recorduri. Scopul a fost să alerge 100 km, dar pasiunea și-a jucat rolul, și conform rezultatelor clasamentului, Lisa a alergat 113 km, ba chiar a ocupat locul 4 în categoria feminin.



Liza a început să alerge la vârsta de doar 4 ani și de atunci și-a dedicat multe ore din viață antrenamentelor pentru a obține astfel de rezultate.

Ea a demonstrat rezistență și putere fenomenală într-o cursă care a inclus sportivi de toate vârstele și nivelurile.


Succesul Lizei ne dă speranțe că în viitor Moldova va primi noi sportivi talentați care pot concura pe arena internațională. Realizările ei confirmă că dacă crezi în abilitățile tale și muncești din greu, poți atinge orice obiectiv. Așteptăm cu nerăbdare noi recorduri în viitor și îi dorim succes în cariera sportivă.







bottom of page