top of page

Cea mai lungă excursie pe jos timp de 24 de ore


Deținătorul recordului:

Fiodor Evstigneev

Record:

Distanța parcursă 120,67 km

Data:

30 mai 2021


Fiodor Evstigneev, un ghid certificat, a efectuat o excursie pe jos, fără folosirea oricărui mijloc de transport, care a durat 24 de ore. Excursia a început la piatra de temelie a orașului Comrat pe 29 mai la ora 5 dimineața. Timp de 24 de ore Feodor și excursioniștii săi s-au deplasat exclusiv pe jos sau alergând, oprindu-se pentru odihnă sau pentru un studiu mai detaliat al obiectivelor turistice de-a lungul traseului. După cum a fost planificat, peste 24 de ore, grupul a ajuns la piatra de temelie a orașului Chișinău, cu o distanță totală parcursă de 120,67 km.



Inițial, Fiodor a anunțat o distanță de 103 km, pe care a putut să o mărească cu până la 17 km. De-a lungul traseului, excursioniștii au vizitat un număr mare de atracții, cum ar fi: parcul central al orașului Comrat, graffiti care cu imaginea lui Einstein, Vinuri de Comrat, stela Comrat, stela Gagauzia, vechea sinagogă a orașului Cimișlia, monumentul lui Ștefan cel Mare, harta Moldovei s. Gura galbenei, castelul Manuc Bei și monumentul lui Kotovschii din Hâncești, stela la intrarea în Chișinău, piatra de temelie a orașului Chișinău.

În afară de obiective turistice, au fost pregătite și o mulțime de materiale despre obiective istorice de-a lungul întregului traseu.

Această excursie a devenit cea mai lungă nu doar după distanță dar și după timp, iar Fiodor Evstigneev a primit pe bună dreptate titlul de deținător al recordului național al Republicii Moldova.





bottom of page