top of page

Cea mai mare greutate ridicată cu o mână deasupra capului




Deținătorul recordului:

Mirzenco Sergiu

Record:

80 kilograme


În cadrul Festivalului Transportului Alternativ - Alternocity Chișinău 2022, organizat de Primăria municipiului Chișinău, pe 28 august, au avut loc o serie de evenimente sportive: precum și demonstrații de ridicare a greutăților și a anvelopelor de la tractoare.


Sportivul de atletică grea Sergiu Mirzenco a participat la demonstrațiile de ridicare a greutăților și a stabilit un record pentru ridicarea celei mai grele gantere. Sergiu a reușit să ridice 80 de kg cu o mână întinsă deasupra capului.


„În tinerețe, am început să mă ocup de powerlifting, am participat cu succes la competiții internaționale. Am aflat că cei mai buni powerlifteri își încearcă puterile la Strongman, turneul celor mai puternici oameni, mi-a plăcut foarte mult unul dintre exerciții, ridicarea ganterelor cu o mână. Am început antrenamentele pentru a obține un rezultat bun, după o încercare nereușită cu 90 kg, mi-am rupt tricepsul la brațul stâng, dar am continuat să antrenez acest exercițiu cu brațul drept. Cu ajutorul Agenției de recorduri naționale am hotărât să bat recordul Moldovei, am început cu 80 kg și mă gândesc să ajung la ridicarea greutății de 100 kg."















bottom of page