top of page

Cea mai mare și mai lungă colecție de sticle cu vin


Deținătorul recordului:

”Colecția de aur" Vinăria Mileștii Mici

Record:

Mai mult de 1 500 000 sticle

Vinăria „Mileștii Mici” dispune de o colecție de vinuri, care a marcat o dată și pentru totdeauna faima si prestigiul întreprinderii pe piață internă și pe arena internaționala a vinurilor. În luna august a anului 2005 „Colecția de Aur” Mileștii Mici a fost înregistrată in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 1,5 mln de sticle de vin se păstrează în colecție, vinurile comercializându-se atât în țară, cât și peste hotare.

Arhitectura in stil gotic si perfecțiunea formelor amintesc de vechile temple grecești. La o adâncime de 80 m, in căsuțe-caze, in sticle acoperite cu praf, mucegai si pânză de păianjen, vinurile își duc liniștite traiul de zi cu zi. Fiecare caza dispune de un pașaport pe care este indicat numărul cazei, denumirea vinului, anul recoltei strugurilor si anul depozitarii vinului in colecție.

Colecția își îmbunătățește stocurile in fiecare an, ceea ce va permite ca vinurile depozitate recent sa dăinuiască ani de-a rândul, pentru ca urmașii noștri să-și amintească cu respect de cei ce le-au dat viață.

Recordul Colecției de aur, până acum nu este depășit de nimeni în lume. În data de 19 mai 2021, Records National Agency i-a înmânat vinăriei certificatul oficial acum și pentru recordul național al Moldovei.





bottom of page