top of page

Cel mai scurt timp pentru a parcurge 10 km la vârsta de 8 ani




Deținătorul recordului:


Elizaveta Liutova


Record:

55 minute 58 secunde


Elizaveta Liutova, o tânără sportivă care a făcut furori la maratonul Chișinău 2021. Liza are doar 7 ani, dar poate da formă chiar și sportivilor adulți. De la vârsta de 3 ani este se ocupă cu gimnastică aerobică în clubul sportiv „LIA-GYM”. De la vârsta de cinci ani a evoluat la competiții internaționale și naționale. La 6 ani, a ocupat locul 6 la categoria 9-11 ani la competiția internațională „Korea Open Cup 2021”. Pentru dezvoltarea rezistenței, Liza face antrenamente de alergare sub îndrumarea tatălui său, antrenorul Alexei Liutov.




La vârsta de 6 ani, Liza a alergat cursa de 13 km la „Maratonul de frontieră 2021”, iar la maratonul de la Chișinău 2021, a reușit să parcurgă distanța semimaraton de 21,097 km și a devenit cea mai tânără atletă din Moldova care a parcurs această distanță. Rezultatul Lizei a fost de 2 ore și 14 minute, astfel ea nu doar s-a încadrat în timpul limită oficial, dar și a reușit să alerge distanța mai repede decât jumătate dintre ceilalți participanți la semimaraton.

În 2022, în cadrul Chisinau Big Hearts Marathon, Lisa a stabilit un nou record alergând o distanță de 10 km la vârsta de 8 ani în doar 55 de minute și 58 de secunde. Agenția Recordurilor Naționale a Moldovei este încrezătoare că Liza va mai scrie multe pagini în istoria recordurilor moldovenești.
















bottom of page