top of page

Cea mai tânără sportivă care a parcurs distanța de semimaraton


Deținătorul recordului:

Elizaveta Liutova

Record:

Vârsta 7 ani


Elizaveta Liutova, o tânără sportivă care a făcut furori la maratonul Chișinău 2021. Liza are doar 7 ani, dar poate da formă chiar și sportivilor adulți. De la vârsta de 3 ani este se ocupă cu gimnastică aerobică în clubul sportiv „LIA-GYM”. De la vârsta de cinci ani a evoluat la competiții internaționale și naționale. La 6 ani, a ocupat locul 6 la categoria 9-11 ani la competiția internațională „Korea Open Cup 2021”. Pentru dezvoltarea rezistenței, Liza face antrenamente de alergare sub îndrumarea tatălui său, antrenorul Alexei Liutov.


La vârsta de 6 ani, Liza a alergat cursa de 13 km la „Maratonul de frontieră 2021”, iar la maratonul de la Chișinău 2021, a reușit să parcurgă distanța semimaraton de 21,097 km și a devenit cea mai tânără atletă din Moldova care a parcurs această distanță. Rezultatul Lizei a fost de 2 ore și 14 minute, astfel ea nu doar s-a încadrat în timpul limită oficial, dar și a reușit să alerge distanța mai repede decât jumătate dintre ceilalți participanți la semimaraton.


Rezultatul Lizei s-a dovedit a fi mai bun decât cel al tinerei deținătoare a recordului din Ucraina, Nicole Knyazeva, care în 2019, tot la vârsta de 7 ani, a alergat un semimaraton cu un rezultat de 2 ore și 37 de minute.


Pe lângă activitățile sale sportive, Liza are canalul personal pe youtube „LIA-GYM”, cu emisiunea „Cum să devii campion”, în care povestește cum să obții succes prin propriul exemplu și împărtășește sfaturi din partea Campionilor mondiali și a sportivilor care au obținut rezultate remarcabile.

Aducem sincere felicitări Lizei și îi dorim noi recorduri și victorii.

Comments


bottom of page